Vinete umplute cu legume

Ingrediente pt o porție

1 vanata
1 morcov
1 ceapa rosie
1 ardei kapia rosu
100 gr cascaval
1 ou

o ciuperca mare
sare
piper
1 lgt sos de soia
sos pikant
3 lg ulei masline
patrunjel verde
50 ml vin alb sec

Mod de preparare


1.Vanata se taie in doua pe lungime. Se scobeste cu ajutorul unei linguri. Barcutele obtinute se presara cu sare, se ung cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul incalzit pentru 15 min.

2. Intre timp pregatim umplutura
Ceapa tocata impreuna cu morcovul ras se calesc in 3 lg de ulei de masline, se adauga ciuercile taiate in felii subtiri si se caleste incontinuare.
Se adauga sosul de soia, vinul si miezul de vinete tocat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper si se tine pe foc pana legumele s-au imuiat bine.
Aproape de final adaugam si ardeiul kapia taiat cubulete mici.
Amestecul rezultat se lasa sa se racoreasca dupa care adugam oul batut, patrunjelul tocat si 3/4 din cantitatea de cascaval


3.Umplem vinetele cu umplutura rezultata si presaram din belsug cascaval ras si cateva cubulete de arde


4.Se introduc la cuptor pentru 10 min pana ce cascavalul incepe sa se gratineze.
Se servesc calde insotite de un sos pikant.

pofta buna va doresc!

Leave a comment