Găluște cu prune

Ingrediente pt aluat:

  • 1 kg de cartofi făinoși
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de zahăr

Ingrediente pt umplutură:

  • 1 kg de prune dezosate
  • 300 g de pesmet
  • 200 g de zahăr brun
  • o lingură de scorțișoară
  • 150 g de unt

Mod de preparare:

  1. Pentru început vom pune într-o tigaie pesmetul împreună cu zahărul brun, untul și scorțișoara la rumenit până acesta capătă o culoare mai închisă.
  2. Pentru aluat vom pune cartofii la fiert cu cu praful de sare.Când aceștia sunt gata,îi vom face cu mixerul ca pentru piure.
  3. Adăugăm oul și zahărul și amestecăm bine. Când compoziția s-a mai răcit adăugăm făina și frământăm bine. Vom obține un aluat moale și destul de lipicios.
  4. Cu mâinile acoperite cu făină vom luat din aluat cât să formăm o bilă de mărimea palmei. Presăm bine aluatul între podul palmei. În mijlocul acestuia vom așeza pruna,peste care presărăm puțin zahăr iar apoi vom forma gălusca rotundă,pe care o vom așeza pe o tavă până la momentul fierberii.
  5. Procedăm în acest fel până vom termina tot materialul.
  6. Într-o oală vom pune la fiert apă și un praf de sare. Când aceasta începe să clocotească, vom reduce aragazul la foc mic și adăugăm pe rând găluștele la fiert.
  7. Când acestea vor fi gata se vor ridica la suprafață,moment în care le vom scoate și le vom așeza într-o strecurătoare. După 2-3 minute le vom da prin amestecul de pesmet.
  8. Le putem servi cu puțină smântână.

poftă bună!

Leave a comment