Chiftele la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg carne măcinată de porc
  • 3 ouă
  • 100 gr pesmet
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-un bol mare amestecăm carnea împreună cu toate ingredientele.(usturoiul îl treceți prin presă sau îl tocați foarte mărunt)
  3. Din acest material vom forma cu ajutorul podului palmei,chiftele de marime potrivită.
  4. Așezăm fiecare pifteluță într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.(nu ungem tava cu nici un fel de ulei)
  5. Introducem tava în cuptor pentru 20 de minute.
  6. După 20 de minute,le scoatem și le lăsăm sa se răcească la temperatura camerei sau la frigider.
  7. Acestea se pot servi cu sos de roșii sau sos de usturoi cu smântână.

poftă bună!

Leave a comment